Avalehele

Reisikalender

Sihtkohad
Liitu listiga

KULTUURI- JA MAITSEELAMUSTE REIS EDELA-PRANTSUSMAALE
Cognac, Perigord, Bordeaux – juustud, veinid, konjak, trühvlid, foie gras ...

23.09-29.09.2017
Reisile on saadaval ka üksik naiskoht!

Giid Sirje Lefebvre-Prees


23.september 2017 – lend Pariisi, sõit Cognac’i. Chenonceau lossi külastus

Lend Pariisi. Pariisi lennujaamas ootab juba giid Sirje Lefebvre-Prees, kellega veedame järgmised päevad. Alustame sõitu Cognac’i suunas. Teel teeme peatuse kuulsas Chenonceau lossis, mida kutsutakse ka Daamide lossiks, kuna tema omanikeks on olnud 6 tuntud naist (lossi külastus on lisatasu eest). Siin on võimalik ka keha kinnitada.



24.september 2017 – konjakipäev: Otardi lossis asuva konjakivalmistaja külastus ja Montifaud konjakimaja külastus koos degustatsiooniga, tutvumine ümbruskonnaga


Hommik võrratus Cognac’i linnakeses, kus soovijad saavad teha jalutuskäigu Charante'i jõe kaldale Otardi lossi, siin on sündinud kuulus Prantsuse kuningas François I ja kus tänapäeval valmivad maitsvad Otardi konjakid. Visiit ja degusteerimine (lisatasu eest).




Kuid olles juba Cognaci piirkonnas, siis oleks patt mitte külastada ehtsat konjakimaja ja nii teemegi järgmise peatuse Chateau de Montifaud konjakimajas, mis tegutseb aastast 1866.  Degusteerime nii konjakit kui Pineau de Charantes'i (mis see on, selgub kohapeal!).

Hinnas hommikusöök hotellis ja Montifaud konjakimaja külastus


25.september 2017 – Prantsusmaa gastronoomia keskus, Perigord’ veinimõisate külastused ja veinide degusteerimised, Route de Mont de Marsan ja Sarlat

Peale hommikusööki alustame sõitu Perigordi poole nautimaks kaunist loodust, hõrgutavat toitu ning tuhandete aastate vanust kultuuri: Dordogne’ i ja Vezeri jõe org - inimkonna sünnikoht ja Prantsusmaa gastronoomia keskus. Hane- ja pardi foie gras, trühvlid, pähklid, kastanid, juust, arvukad linnulihahõrgutised…

Teel teeme peatuse sümpaatses veinimõisas Château Parenchère või mõni sarnases, kus majaperemees tutvustab oma valdusi ning pakub maitsta kuulsaid Bordeaux` veine.
Jätkame oma teekonda veiniteemal jõudes Monbazillac’i, kus asub juba 450 aastat kuulsate viinaväljade kohal kõrguv loss.  Naturaalselt magusate valgete veinide piirkond, mida me loomulikult ka degusteerime kohalikus kooperatiivis. Siin müüakse ka muid kohalikke tooteid: konservid, moosid,  õli, äädikad...

Route de Mont de Marsan - teel peatused omanäolistes külades nagu Roque Gageac – 12.  sajandil ehitatud kindlus-asula kaljunõlval. Jalutuskäik läbi küla mäe tippu, kust avaneb võrratu vaade ümbruskonnale.





Sarlat – võluv keskaegne väikelinn oma kitsaste-käänuliste tänavatega. Ainult siin võib leida hanede auks püstitatud skulptuure. Jääme siia ööbima ja kel soovi, need saavad nautida võrratut õhtusööki Sarlat’i vanalinna restoranis: lõpuks ometi saame asuda nautima foie gras’d, pardipraadi, pähklisufleed ning muid kohalikke hõrgutisi!

Hinnas hommikusöök hotellis ja veinide degusteerimine


26.september 2017 – Padirac-Rocamadour, Padirac’i koopad, kitsejuust ning trühvlid

Hommikusöök hotellis. Täna teeme väljasõidu Padirac-Rocamadour - palverändurite meelispaik läbi aastasadade, püha linn kaljul täis spirituaalsust, usu ja lootuse sümbol, kus imepisikesel keskplatool asub 7 kirikut!
Külastame Padirac’i maa-aluseid koopaid ja teeme unustamatu paadisõidu 103 m sügavuses maa-alusel jõel, imetleme stalaktiitide moodustatud 94 m kõrgust "suurt katedraali".

Siinkandis valmistataks kuulsaid kitsejuuste - külastame farmi La route de Rocamadour.  Teel peatus kooperatiivis Truffe Sarladaise, kus muuhulgas saame teada, kuidas kasvatatakse "musta kulda" - trühvleid.

Hinnas hommikusöök hotellis, kitsejuustu tootmisele spetsialiseerunud farmi ning trühvlifarmi külastus



27.september 2017 – kaljujoonised Lascauxis, La Roque St-Cristophe, hane- ja pardikasvatusfarm koos foie gras’ maitsmisega

Täna külastame Lascauxi, kus tutvume 15 tuhat aastat tagasi maalitud kaljujoonistega eelajaloolises koopas (lisatasu eest). Suur üllatus: juba kromanjoonlased tegelesid kunstiga.

La Roque St-Christophe - uskumatu keskaegne asula otse kaljus, kus elati kuni 16. sajandini.

 
Seejärel külastame hane– ja pardikasvatusfarmi Marquay’ külas ning degusteerime kohalikku foie gras’d.

Hinnas hommikusöök hotellis ja partide/hanede farmi külastus




28.september 2017
– Sarlat – St Emilion. St Emilioni veinide degusteerimine. Austrimaja külastus ja austrite maitsmine, Pyla düün, sõit Tours’i.

Täna peale hommikusööki lahkume Sarlat’st ja sõidame 100 km jôudmaks St-Emilioni - keskaegne külake hobuserauakujulisel künkal, mille ümber laiuvad kuulsad viinamäed. Siin on sadu veinikeldreid, millest ühte me ka külastame.


Seejärel külastame austrimaja, kus maitseme austreid otse kasvatajate juures Port de Larroses (austrimaja külastus ja austrite maitsmine on lisatasu eest). Lõuna kohapeal. Ronime ka Pyla düünile, mis on Euroopa kõrgeim (107 m).

Õhtuks jõuame Bordeaux'sse - UNESCO kultuuripärandisse kantud linn, üks suurimaid Lääne-Prantsusmaal.

Hinnas hommikusöök hotellis ja veinikeldri külastus St Emilionis


29.september 2017 – Villandry aiad, kodutee

Varajane väljasõit hotellist. Soovijad saavad küastada Villandry aedasid (lisatasu eest). Seejärel on meil aeg võtta suund lennujaama ja asuda koduteele.

Hinnas hommikusöök hotellis



Reisi hind 1185 €, 1250 € või 1310 € sõltuvalt valitud majutuspaketist


Lisainfo ja reisi broneerimine tel 51 66 875, 64 60 700, fixideed@fixideed.ee